woensdag, maart 07, 2007

Arnhemse stripbeurs: veel actie in ‘de Gelderse zaal’

Arnhem heeft weer een eigen stripbeurs! Deze vindt plaats op 28/29 april in zalencentrum De Coehoorn, vlakbij het Centraal Station.

Studio Funny Farm kreeg de vrije hand in het inrichten van de Gelderse zaal. Samen met bevriende Gelderse collega’s werken we aan een meer dan overvol en beregezellig programma.

Naast kraampjes van onder andere Uitgeverij Saturnus, Studio Noodweer, De Lijn, Het Syndicaat en Funny Farm, met signerende tekenaars, zullen er ook diverse presentaties te zien zijn. Het publiek kan zien hoe striptekenaars en illustratoren tegenwoordig te werk gaan. De computer is daarbij niet meer weg te denken. Zo tekent Ingi Jensson al vanaf het begin van zijn carrière alles direct op de computer. Hij zal een Skechbook pro/ Photoshop-presentatie geven. Tekenvirtuoos Pieter Hogenbirk komt karikaturen tekenen. Er is een hoekje waar animatiefilmpjes van verschillende makers te zien zullen zijn. Een daarvan is de veelgeroemde animatie Regen van Michael Sewie, naar een gedicht van Leopold. Ook kun je een videoclip van Mark Retera’s DirkJan zien. Maar er is nog veel meer. De bezoeker krijgt op een ander scherm een bombardement aan impressies te verwerken. Zo nemen we een kijkje bij Studio Noodweer en Funny Farm, maar ook is er een ‘moving-storyboard’ te zien die Mars Gremmen tekende voor de film Tom en Thomas van First Floor Features.

De meeste Gelderse tekenaars zullen ook fysiek aanwezig zijn. Er is een grote tafel waar je kunt aanschuiven om met tekenaars of andere stripliefhebbers te praten of te tekenen. Ook liggen er stripboeken van alle Gelderse stripmakers.

Jeroen Steehouwer zal een expositie van de Gelderse tekenaars verzorgen, en er komt een kleine tentoonstelling van de vorig jaar overleden Jean Dulieu. Patty Klein zal op een podium een aantal gedichten voorlezen, waar Alex Wesseling (onder voorbehoud) tekeningen bij maakt op een flapover . Kees de Boer vraagt striptekenaars het hemd van het lijf tijdens korte interviews. En de ‘Wondertekenaar’ (Hanco Kolk) maakt van jouw onbeduidende krul een geniale tekening. Verder laten we liever niet onvermeld dat Hendrik J. Vos twee prachtige SF- filmposters uitbrengt, die voor een hele redelijke prijs van jou kunnen zijn.

Wilma de Bock en Karel van der Eijk hervatten hun A Never Ending Story .

Wij werken aan uitbreiding van ons programma en houden je middels dit Blog en http://stripsingelderland.blogspot.com/2007_03_01_archive.html op de hoogte.

De Coehoorn ligt in de Coehoornstraat te Arnhem, op vijf minuten lopen van het station.